Ginat Technologies

קבוצת גינת מרחיבה את אופקיה ומשקיעה חשיבה ומשאבים רבים בתחום הטכנולוגיה בארץ ובעולם ופועלת בימים אלו בקידום פרויקטים ראשונים מסוגם בארץ

גדרות סולאריים

יישובים, מפעלים, איזורי תעשיה
הקמת גדרות בהיקף שטחים גדולים משמשת כמקור הכנסה לבעלי השטח. מתאים בעיקר למושבים ובעלי שטח נרחב.

חממות סולאריים

בעלי חממות, גידולים חקלאיים
התקנת פאנלים סולאריים בין שורות החממות ו/או הגידולים החקלאיים. מתאים בעיקר לבעלי שטחים חקלאיים

גגות סולאריים

בתים פרטיים, מבני תעשיה
בעלי גג גדול? בואו לעשות מזה כסף! עד 700,000₪ הכנסה לבעלי שטח מתאים. מתאים לבעלי מבנים פרטיים עם גג גדול.

הצוות שלנו

חשוב לנו שתדעו מי מלווה את הפרוייקטים שלכם

שרון שחר

הנדסאי, יזם מתמחה במיזמי אנרגיה סולארית ונדל"ן

בעל הסמכה וניסיון עשיר בתחום הנדל"ן ומומחה בתחום הסולארי, מאחוריו פרוייקטים רבים.

שרון קשור למספר חברות מהמובילות בארץ בהקמת מתקנים פוטו וולטאיים על גגות העובדות בתצורת "מפתח ביד" ומקימות את הפרויקט בכללותו.

שרון שחר בעברו כיהן כמנכ"ל קבוצת שחר נדל"ן ואנרגיה סולארית, שעסקה ביזמות בתחום האנרגיה הסולארית.

ד"ר עופר רייז

ייעוץ טכני מדעי ווטו-וולטי

ד"ר להנדסת סביבה עם ניסיון של מעל 20 שנים המלווה את שרון שחר מזה שנים רבות כיועץ בהיבטים הטכניים והטכנו-מסחריים.

ד"ר רייז מספק שירותי ייעוץ בהיבטים הטכניים האסטרטגים והטכנו-כלכליים לפרויקטים בתחום האנרגיה  המתחדשת הטיפול במים ובפסולת.  

ד"ר רייז ליווה מטעם רשויות המדינה פרויקטים מהגדולים בארץ ובהם המתקנים התרמו-סולארים והפוטו וולטאיים באזור אשלים.

כפיר גינת

כפיר גינת - מנכ"ל קבוצת גינת

יזם מוביל, דור שני לאנשי פיתוח וניהול פרוייקטים גדולים בישראל.

יזם ואיש עסקים, שירת ביחידות מובחרות בצה"ל והשתחרר כקצין בדרגת רס"ן. גינת בוגר תואר ראשון במשפטים, ובמסגרת פעילותו העסקית כיזם הוביל וניהל פרויקטים מורכבים בתחום הנדל"ן, בדגש על תחום ההתחדשות העירונית.

כיצד מנוהלים הפרוייקטים שלכם?

ניסיון מקצועי

מאחורינו כבר עשרות פרוייקטים סולאריים עם הצלחה מוכחת

התחייבות לתשלום

חוזים נערכים אל מול חברת החשמל כדי להבטיח את תשואות היעד

הסכם שכירות

הכנסה קבועה בדמות שכירות בחוזה ארוך טווח (25 שנה)

תאורה

כחלק מהקמת גדרות סולאריים ימוקמו תאורות לרווחת התושבים

חיבור חשמל

יתרון לבעלי שטח אשר מחובר כבר לשירותי חשמל

0 עלויות

לבעלי השטח אין כל נשיאה בעלויות הקמה 

ליווי צמוד ושירות מצויין

בכל פרויקט אנו מעניקים שירות אישי צמוד להצלחת המיזם ולטובת השקט הנפשי שלך

גוש / חלקה

לבירור ראשוני להתאמת פרויקט יש למסור פרטי גוש חלקה, אנו כבר נערוך את הבדיקות עבורכם

יעילות מקסימלית

שיטת "מעקב אחרי השמש" מופעלת כחלק מטכנולוגיית הסולאר בפרויקטים שלנו

אבטחה

כל השטחים מאובטחים ומנוטרים ע"י מצלמות ואמצעי אבטחה מתקדמים

טעינת רכבים סולארית

בהתקנת גדרות ניתן להשתמש בחלק מהחשמל המופק לטובת טעינת רכבים חשמליים

שותפות במהפיכה הירוקה

כחלק משינוי בתפיסת העולם העכשווית עושים טוב למען הסביבה שלנו וממזערים את הנזקים בטבע בתהליך הפקת החשמל

אודות חטיבת האנרגיה

של גינת טכנולוגיות

"בעידן של החלטות מפוקפקות וריבוי עסקאות מסוכנות, זה מעודד למצוא חברת נדל"ן שההצלחה שלה היא תוצאה ישירה של עקרונות ליבה סולידיים ופילוסופיות ניהול מוכחות. זו יציבות". בציטוט המובא לעיל, מתאר כפיר גינת – מנכ"ל קבוצת גינת, את הפילוסופיה העומדת מאחורי פעילותה של הקבוצה מיום היווסדה. מדיניות זו לא פסחה על זרוע האנרגיה של קבוצת גינת, שפעלה החל משנת 2007 כחברה עצמאית מובילה בשוק הנדל"ן והאנרגיה הסולארית והתמזגה עמה אך זה לא מכבר.

במסגרת פעילותה הענפה, קבוצת גינת יוזמת, מקדמת ומנהלת מספר רב של פרויקטים בתחום ההתחדשות העירונית (תמ"א 38 ופינוי בינוי) וכן פרויקטים יוקרתיים למגורים, לעסקים ולמסחר. כמו כן, מבצעת קבוצת גינת פרויקטים מורכבים בתחום ייצור החשמל הירוק בטורקיה. קבוצת גינת מרחיבה את אופקיה ומשקיעה חשיבה ומשאבים רבים בתחום הטכנולוגיה והאנרגיה בארץ ובכל רחבי העולם. כתוצאה מפעילות זו, מקדמת גינת אנרגיה פרויקטים ראשונים מסוגם בארץ:

  • פיתוח והקמת גדרות סולאריות עבור מושבים וישובים חקלאיים, אשר מספקות הגנה וביטחון בד בבד עם ייצור חשמל נקי;
  • ניצול חממות לצורך הפקת אנרגיה סולארית שמספקת מקור הכנסה יציב עבור החקלאי;
  • הקמת גגות סולאריים בטכנולוגיה המתקדמת ביותר בשוק וחיבורם לרשת החשמל לצורך מכירת החשמל לחברת החשמל לישראל.

שיתופי פעולה פורצי דרך

גינת אנרגיה משתפת פעולה עם חברות אנרגיה סולאריות חדשניות מישראל ומרחבי העולם:

  • Solar Tracker: חברת Solar Tracker היא חברה חדשנית ומובילה בתחום האנרגיות המתחדשות, אשר פועלת בישראל ומתמחה בהתקנת מערכות סולאריות עוקבות שמש אשר מספקות תפוקה הגבוהה בכארבעים אחוזים ממערכות סטטיות. החברה בעלת ניסיון רב וידע עשיר בהקמת מערכות סולאריות חכמות ובניהול פרויקטים בתחום המערכות הסולאריות. בעקבות הניסיון הרב שצברה בתחום התקנת המערכות הסולאריות, פיתחה חברת Solar Tracker מוצר ישראלי חדשני – מערכת עקיבה חד צירית למערכת סולארית. במערכת זו, הפאנלים מתכווננים לכיוון השמש במהלך היום ממזרח למערב. מערכות אלו מונעות על ידי מנוע המסובב את הפאנלים ומניעם על פי פקודת החיישן אשר מזהה את מיקום השמש.
  • Solar Range: גינת אנרגיה עושה שימוש בטכנולוגיה ישראלית פורצת דרך המכונה Solar Range, אשר מספקת פתרונות סולאריים איכותיים וניתנים לתכנות, לשימוש מסחרי ופרטי.
[grw id="2353"]

לבדיקת התאמה לשטח שלכם

ניתן ליצור קשר בטלפון מספר: 052-2988-599 או השאירו פרטים ואנחנו נחזור אליכם

הקמת גופים סולארים על גבי חממות

גגות סולאריים על בתים משותפים

בעלי גגות גדולים

גגות סולאריים לבעלי בתי קרקע

גגות סולאריים בעידוד המדינה

גופים סולאריים ממעוף הרחפן

שאלות ותשובות

אנחנו עובדים רק עם הגופים הגדולים ביותר במשק הישראלי. בנק פועלים, בנק דיסקונט, משרד האנרגיה, חברת חשמל ועוד.

ישנה אפשרות לקבל סכום חד פעמי או באופן חודשי לפי בחירתכם.

משאירים פרטים או מתקשרים עם פרטי גוש/חלקה מוכנים.

המהפיכה בעולם האנרגיה ממש כאן וכאן להשאר, כדאי לקפוץ על העגלה מוקדם ככל הניתן כיוון שיש יותר היצע מביקוש. הזדרזו להצטרף.

גינת אנרגיה ירוקה

המהפיכה הירוקה כבר כאן

מהרו להצטרף

גדרות סולאריות - ביטחון והגנה לצד עצמאות אנרגטית

היקף ייצור החשמל מאנרגיה מתחדשת עומד כיום על כ-6% בלבד מייצור החשמל הכולל בישראל. ואולם, הודות למספר מיזמים חדשניים שמקודמים על ידי משרד החקלאות, נראה שהתמונה עומדת להשתנות מן הקצה אל הקצה. שוחחנו עם שרון שחר, מנכ"ל שותף בקבוצת גינת אנרגיה, כדי שיסביר לנו על אודות השם החם בעולם האנרגיה המתחדשת – גדרות סולאריות בישובים חקלאיים ובמושבים. 

בחודש מרץ 2019 פרסם משרד האנרגיה את מסמך יעדי משק האנרגיה לשנת 2030. במסמך, הביע שר האנרגיה את החשש שלאור הגידול הדמוגרפי, הצמיחה הכלכלית והעליה ברמת החיים הצפויים במדינת ישראל בעשור הקרוב, אנו צועדים לעבר קטסטרופה סביבתית ובריאותית. ואכן, על פי נתוני ה-OECD, בשנת 2015 מתו בישראל כ-2,200 בני אדם כתוצאה מזיהום אוויר.

 כתוצאה מנתונים מדאיגים אלה, גיבש משרד האנרגיה את תוכנית ההצלה במשק האנרגיה לקראת 2030. התוכנית מפרטת צעדים קונקרטיים ויעדים מספריים על מנת להשלים מהפך של 180 מעלות במשק האנרגיה בתוך כעשור. היעד השאפתני ביותר שהוצב בתוכנית, הוא הגעה ל-30% מסך ייצור החשמל בשנת 2030 באמצעות שימוש באנרגיה מתחדשת.

בשנים האחרונות השימוש באנרגיה סולארית לצורך הפקת חשמל צובר תאוצה, ולא בכדי – בעוד שרוב השיטות להפקת חשמל דורשות שימוש במשאבי קרקע גדולים על מנת להקים תחנות כוח, על מנת להפיק חשמל מאנרגיה סולארית ניתן לעשות שימוש במבנים קיימים. לא זו אף זו, אנרגיה סולארית עשויה לשמש מקור הכנסה נוסף עבור אנשים שמחזיקים במקרקעין שניתנים לניצול כמו גגות, שטחים חקלאיים ועוד.

לאור מיעוט הקרקעות בשטחי ישראל, יזמים רבים עושים שימוש יצירתי בטכנולוגיית ייצור החשמל מאנרגיה סולארית על מנת לנצל בצורה אופטימאלית את המשאבים המוגבלים שעומדים לרשות המדינה. כתוצאה מכך, בשנים האחרונות פותחו מגוון פתרונות סולאריים דו שימושיים, המציעים הקמת פאנלים סולאריים על מבנים קיימים. הדבר החם הבא בתחום הוא גדרות סולאריות עבור מושבים ושטחים חקלאיים.

גדרות סולאריות הן גדרות שעליהן מותקנים פאנלים סולאריים, שמייצרים חשמל ירוק שניתן לשווק או לעשות בו שימוש עצמי. אחד היתרונות המשמעותיים ביותר בגדר הסולארית הוא האפשרות להשתמש באנרגיה המופקת על מנת לשלב בגוף הגדר תאורה, חיישנים שונים ומצלמות אבטחה.

מיטב המומחים מעריכים כי לשוק הגדרות הסולאריות פוטנציאל משוער של למעשה מחמש מאות מגה וואט מותקנים, שעשויים לספק למעלה משבע מאות ארבעים גיגה וואט/ שעה של חשמל נקי וירוק מדי שנה – שיעור השווה בהיקפו לשתי תחנות כוח המספקות תפוקה בינונית. לפי ההערכות בשוק, הפוטנציאל הכלכלי של שוק הגדרות הסולאריות עומד על כמאה שמונים מיליון שקל מדי שנה. כפי שנפרט להלן, הקמת גדרות סולאריות טומנת בחובה יתרונות רבים:

  • הקמה ללא עלות מצד הישוב המזמין;
  • גדרות חכמות המציעות תאורה ומצלמות אבטחה מתקדמות;
  • הכנסה קבועה בדמות דמי שכירות בחוזה ארוך טווח (25 שנה);
  • הבעלות על הגדרות נותרת בידי המזמין.

שוחחנו עם שרון שחר, מנכ"ל שותף בקבוצת גינת אנרגיה, אשר צפויה להוציא לפועל כמה מן הפרויקטים המשמעותיים ביותר בתחום.

מה עומד מאחורי מיזם הגדרות הסולאריות?

לדברי שחר, "תחום האנרגיה המתחדשת מתאפיין בחיפוש מתמיד אחר פתרונות יעילים להפקת חשמל נקי. מן הבחינה הכלכלית, מחירי הדלק בכל רחבי העולם הולכים ומאמירים – מה שמביא עוד ועוד יזמים וחברות לחפש אלטרנטיבות. מן הבחינה הסביבתית, השפעותיו של משבר האקלים כבר מורגשות, ומדינות רבות מעודדות מיזמים שפועלים לשם צמצום הפליטות המזהמות. כתוצאה מכך, אנו עדים לעלייה תלויה בהיקף הפרויקטים החדשים שעושים שימוש באנרגיה סולארית". אף על פי כן, שימוש בשטחים שאינם מנוצלים על מנת להקים פאנלים סולאריים אינו יעיל מן הבחינה הכלכלית ופוגע באיכות החיים של כולנו.

כפי גינת אנרגיה את המילה האחרונה בתחום – גינת גדרות סולאריות".

אילו יתרונות נעוצים בהקמת גדר סולארית?

"בראש ובראשונה", מסר שחר, "גינת גדר סולארית מספקת עבור המושב את כל האמצעים הנדרשים כדי להתמודד עם פשיעה, טרור חקלאי וכיוצא באלה. פשיעה חקלאית איננה תופעה חדשה. עוד בתקופת המושבות הראשונות בשלהי המאה התשע עשרה עלה הצורך בשמירה על שדות חקלאיים מפני התנכלות מצד תושבי הכפרים הסמוכים. בעקבות גל הפשיעה החקלאית שממנו סובלים יישובים באזור השרון, קמה תנועת מחאה של תושבי המושבים באזור על מנת להגדיל את המודעות הציבורית להיקף הפשיעה החקלאית ואוזלת היד של המדינה.

המטרה שלנו היא לרתום את הטכנולוגיה המתקדמת שפיתחנו על מנת לסייע במאמצים למיגור התופעה. גדרות סולאריות הן גדרות חכמות שכוללות צילום היקפי, מערכות תאורה, ציוד אינדוקטיבי ועוד. כל האמצעים הטכנולוגיים שמותקנים בגדר מופעלים על ידי האנרגיה הסולארית שהיא מפיקה".

"בנוסף", מסר לנו שחר, "ישנו יתרון כלכלי משמעותי בהקמת גדר סולארית. אנחנו שוכרים את הגדר מהלקוח ומוכרים את החשמל המופק לחברת החשמל כחלק מעסקה ארוכת טווח. במילים אחרות, יישוב שיבחר להקים גדר סולארית ייהנה מהכנסה קבועה ויציבה בדמות דמי שכירות בחוזה לעשרים וחמש שנים, בתמורה למכירת החשמל המופק על ידינו. היתרון השלישי בשימוש בגדרות סולאריות נעוץ בעובדה שהן דו שימושיות – הן אינן מבזבזות שטחים נוספים, שניתן לנצל לשימוש חקלאי. בנוסף, לאור הגידול בביקוש לרכבים חשמליים, ניתן להתקין בגדרות עמדות להטענת רכבי EV".

מה ההכנות הנדרשות מקיבוץ או מושב שמעוניין להקים גדר סולארית?

"למעשה", מסר שחר, "הלקוח אינו צריך לעשות דבר ואינו נושא בעלויות ההקמה. אנו מבצעים עבור הלקוח את כלל השלבים הדרושים להקמת הגדר, החל משלב קבלת היתר הבנייה ועד לסיום ההקמה ותפעולה השוטף של הגדר".

קבוצת גינת, שהוקמה על ידי אב המשפחה אורי גינת ז"ל, משמשת היום כשחקנית מרכזית בתחום הנדל"ן ומנהלת עשרות פרויקטים בתחום ההתחדשות העירונית. לאחרונה עברה זרוע האנרגיה של קבוצת גינת מהפך, כאשר צירפה לשורותיה את חברת שחר נדל"ן ואנרגיה סולארית, שפועלת בתחום מאז שנת 2007. שיתוף הפעולה בין קבוצת גינת לבין שחר נדל"ן ואנרגיה סולארית נמשך שנים ארוכות לפני שהשתיים החליטו להתמזג. "קבוצת גינת מנהלת למעלה מחמישים בניינים במסגרת עסקאות של התחדשות עירונית", מסר שחר. "על מנת לבצע אינטגרציה בין עולם הנדל"ן לבין תחום האנרגיה הסולארית, אנו נקים על גגות אותם בניינים פאנלים סולאריים שיספקו עשרות קילוואט של אנרגיה".   

כיצד מוקמות הגדרות בפועל?

"בדומה לכל פרויקט אחר", הסביר שחר, "השלב הראשון בתהליך הקמת הגדר הסולארית הוא קבלת היתר בנייה. לגינת אנרגיה, בתור קבוצה הרשומה באיגוד חברות האנרגיה ומשתייכת לקבוצת נדל"ן ותיקה, יש את כל הכלים הדרושים על מנת לקבל את היתרי הבנייה במהירות וביעילות.

השלב השני בפרויקט הוא ביצוע עבודות ההקמה. על מנת להבטיח שהעבודה תושלם על הצד הטוב ביותר, אנחנו מנהלים קשר רציף הן עם הלקוח והן עם קבלני המשנה. ראוי להדגיש שאנחנו משתפים פעולה אך ורק עם קבלני המשנה המובילים בארץ – משרדי תכנון ותיקים, מומחי חשמל מובילים וחברות הקמה בעלות שם. בנוסף, גינת אנרגיה עומדת בסטנדרטים הגבוהים ביותר של ביטוח, ורוכשת פוליסות ביטוח עבור צד ג' וביטוח עבודה בכיסוי הגבוה ביותר בשוק.

כשהבנייה מסתיימת והגדר מוכנה לשימוש, אנחנו מנהלים עבור הלקוח את כלל ההיבטים הרגולטוריים, לרבות חוזי מכירת החשמל מול חברת החשמל, והבעלות בגדר נמסרת במלואה ללקוח".

שהסביר לנו שחר, "מדינת ישראל ענייה בקרקעות. לכן, אנחנו כיזמים צריכים לחשוב על פתרונות יצירתיים שיאפשרו ללקוח לנצל את הקרקע העומדת לרשותו בצורה המיטבית. בשנים האחרונות אנחנו עדים לעלייה משמעותית בדו שימוש באנרגיה סולארית. כלומר, הקמת פאנלים סולאריים על קונסטרוקציות קיימות מבלי לבזבז שטחים יקרים. החידוש האחרון בתחום הוא הגדר הסולארית, שנועדת למושבים, קיבוצים, ישובים קהילתיים, שטחי תעשייה, שטחים חקלאיים, מתחמים לוגיסטיים וכן הלאה. מדובר במיזם חדשני שאושר רק לאחרונה בתוכנית המתאר הארצית וטרם נכנס לשימוש בפועל.

כשגידול מלפפונים והפקת חשמל מאנרגיה סולארית נפגשים

על מנת להגדיל את היקף החשמל שמיוצר מאנרגיה מתחדשת, יצאו משרד האנרגיה ומשרד החקלאות במיזם שנועד להטמיע פאנלים סולאריים בשטחים המיועדים לחקלאות. שרון שחר, מנכ"ל שותף בקבוצת אנרגיה הסביר לנו על אחת הדרכים היצירתיות ביותר לניצול שטחים חקלאיים לצורך הפקת אנרגיה מתחדשת – התקנת פאנלים סולאריים בחממות.

כתוצאה מהביקורת הציבורית החריפה על התמודדותה של ישראל עם ההתחממות הגלובאלית הכריזה הממשלה על מספר רפורמות מרכזיות בתחום. אחת הרפורמות המרכזיות שהוכרזו היא תוכנית ההצלה במשק האנרגיה לקראת שנת 2030. במסגרת תוכנית זו, הציב משרד האנרגיה יעד של הפקת 30 אחוזים מהחשמל במדינת ישראל מאנרגיות מתחדשות עד שנת 2030. אף על פי כן, כיום עומד היקף החשמל שמיוצר מאנרגיה מתחדשת במדינת ישראל על שישה אחוזים בלבד – הרחק מאחורי היעד שהציב משרד האנרגיה.

כתוצאה מפער זה בין החלום לבין המציאות, יצאו משרד החקלאות ומשרד האנרגיה בפרויקט חדשני שצפוי להיות משתלם במיוחד כלכלית עבור חקלאים – שילוב פאנלים סולאריים בשטחים חקלאיים, בד בבד עם המשך השימוש בקרקע לצורכי חקלאות. המיזם המדובר צפוי להיות ממומן על ידי משרד האנרגיה ומשרד החקלאות במשותף. במסגרת המיזם, פורסמו בחודשים האחרונים פניות לחקלאים וליזמים לבחון את היתכנותו של דו שימוש בקרקעות חקלאיות לצורך ייצור חשמל מאנרגיה סולרית, וזאת בד בבד עם שמירה על חקלאות מניבה בשטחים אלה.

המרכיב החשוב ביותר בתוכנית של משרד האנרגיה ומשרד החקלאות הוא ההסתמכות על יצור אנרגיה סולארית באמצעות דו שימוש בקרקע במגוון רחב של משטחים, לרבות מחלפים, גגות, בתי עלמין, בריכות דגים וחממות. התוכנית נהגתה כתוצאה ממחקרים שהצביעו על הפוטנציאל של דו השימוש בקרקע שמצויים בה גידולים חקלאיים, לרבות היכולת להיטיב הן עם ייצור האנרגיה והן עם התנובה החקלאית. כתוצאה מכך, התקבלה החלטת ממשלה לפיה ניתן להקים פאנלים סולאריים שיכסו עד חמישה עשר אחוזים משטח החממה. כך, חקלאים יוכלו להמשיך לגדל ולשווק את גידוליהם ולהפיק במקביל חשמל נקי.

אחת הקבוצות שצפויה להקים מספר רב של פרויקטים מורכבים בתחום האנרגיה הסולארית היא קבוצת גינת. קבוצת גינת הוקמה כחברה משפחתית על ידי אורי גינת ז"ל, שהיה אב המשפחה. לאורך השנים התפתחה הקבוצה וכיום היא מהווה שחקנית מרכזית בענף הנדל"ן, אשר מנהלת עשרות פרויקטים בתחום ההתחדשות העירונית. קבוצת גינת מפעילה זרוע אנרגיה, שעוסקת כיום בייצור חשמל ירוק בטורקיה.

לאחר שנות פעילות רבות, התאחדה קבוצת גינת אנרגיה עם חברת שחר נדל"ן ואנרגיה סולארית, על מנת לצאת במיזמים פורצי דרך בתחום האנרגיה המתחדשת. סנונית ראשונה לשיתוף הפעולה בין זרועותיה של קבוצת גינת בא לידי ביטוי בהחלטתה של הקבוצה לבצע אינטגרציה בין הפרויקטים שלה בתחום הנדל"ן לבין הפרויקטים שהיא מוציאה לפועל בתחום האנרגיה. לדוגמה, קבוצת גינת מנהלת למעלה מחמישים בניינים בפרויקטים של התחדשות עירונית. גינת אנרגיה צפויה להקים על גגותיהם של אותם בניינים פאנלים סולאריים שיספקו עשרות קילוואטים של אנרגיה נקייה. 

שוחחנו עם שרון שחר, מנכ"ל שותף בקבוצת גינת אנרגיה, על מנת שיסביר לנו על אודות תכניותיה של קבוצת גינת להקים פרויקטים של חממות סולאריות בכל רחבי הארץ.

מדוע שחקלאי יהיה מעוניין להקים פאנלים סולאריים על גג החממה שלו?

"התקנת פאנלים סולאריים בחממות היא הדבר הבא בעולם החקלאות", מסביר שחר. "החלטת הממשלה לאפשר לחקלאים לנצל חמישה עשר אחוזים משטח החממה שלהם לצורך הקמת פאנלים סולאריים מהווה מהפכה של ממש. כידוע, אחד הקשיים הגדולים ביותר בענף החקלאות הוא היעדר היציבות הכלכלית. הכנסתו של חקלאי תלויה באין ספור גורמים אקראיים כמו פתיחת השוק לייבוא, פגעי מזג האוויר, החלטות שרירותיות של ספקים וכן הלאה. פרויקט החממה הסולארית מעניק לחקלאי יציבות כלכלית. אנחנו שוכרים ממנו לטווח זמן ארוך עד חמישה עשר אחוזים משטח החממה שלו, שאותו אנו מנצלים לצורך הקמת פאנלים סולאריים שמייצרים חשמל נקי וידידותי לסביבה".

אילו יתרונות נוספים ניתן למנות בהקמת פאנלים סולאריים בחממה?

"היתרון המרכזי בהקמת פאנלים סולאריים בחממות נעוץ בדו השימוש שנעשה בקרקע. הכוונה בדו שימוש בקרקע הוא שהשטחים החקלאיים מנוצלים הן עבור גידולים חקלאיים והן לצורך ייצור אנרגיה. לדו שימוש בקרקע יש פוטנציאל רב בעלות מינימלית, שמציע לנו מגוון רחב של אפשרויות לניצול אנרגיית השמש לצורך הפקת חשמל. היתרון השני הוא כמובן הביטחון הכלכלי שהצבת הפאנלים הסולאריים מספקת לחקלאי. היתרון השלישי שנעוץ בהקמת פאנלים סולאריים בחממות הוא התרומה האדירה שיש בכך למאמץ העולמי להילחם בשינויי האקלים ובזיהום האוויר".

מדוע כדאי לבחור בכם?

"תחום האנרגיה המתחדשת מתפתח בצעדי ענק. כתוצאה מכך, צצים שפע של יזמים וקבלני ביצוע חסרי ניסיון, שעלולים לגרום לנזקים והפסדים כבדים. גינת אנרגיה, בתור קבוצה הרשומה באיגוד חברות האנרגיה ומשתייכת לקבוצת נדל"ן ותיקה, מחזיקה בכל הכלים הנדרשים על מנת להוציא לפועל פרויקטים מורכבים. כידוע, הוצאה לפועל של פרויקטים בתחום האנרגיה מצריכים שלל אישורים רגולטוריים, היתרי בנייה, עבודה מול קבלני משנה ועוד. גינת אנרגיה משתפת פעולה אך ורק עם קבלני המשנה המובילים בארץ – משרדי תכנון מנוסים, מומחי חשמל ותיקים וחברות הקמה מקצועיות. בנוסף, אנחנו משתפים פעולה עם החברות המובילות ביותר בתחום האנרגיה הסולארית בארץ ובכל רחבי העולם".

ואכן, קבוצת גינת אנרגיה משתפת פעולה עם החברות המובילות בתחום האנרגיה הסולארית. לדוגמה, קבוצת גינת אנרגיה משתמשת בטכנולוגיה החדשנית של Solar Tracker – חלוצה ישראלית בתחום הפאנלים הסולאריים.  חברת Solar Tracker מתמחה בהתקנת מערכות סולאריות עוקבות שמש אשר מספקות תפוקה הגבוהה בכארבעים אחוזים ממערכות סטטיות. החברה בעלת ניסיון רב וידע עשיר בהקמת מערכות סולאריות חכמות ובניהול פרויקטים בתחום המערכות הסולאריות.

ואיך מתקדמים הלאה?

"בדומה לפרויקטים אחרים", מתאר שחר, "תכנון והקמת חממה עם פאנלים סולאריים מצריכה קבלת אישורים רגולטוריים מורכבים. קבוצת גינת אנרגיה דואגת להשגת כלל האישורים הנדרשים ועורכת בדיקה מעמיקה על מנת לבחון האם ניתן להקים על השטח החקלאי חממות או גדרות סולאריות וכן מתקנים לאגירה עתידית של חשמל, שצפויים להיכנס לשימוש בישראל בתקופה הקרובה".

  • שלב ראשון – בדיקת היתכנות על ידינו להקמת מערכת: במסגרת שלב זה, מבצעת קבוצת גינת אנרגיה בדיקה מעמיקה על מנת לבדוק האם הקרקע עומדת בקריטריונים המקצועיים הנדרשים על מנת להקים עליה חממה סולארית.
  • שלב שני – חתימה על הסכם.
  • שלב שלישי – הזמנת מונה חדש או הגדלת מונה קיים.
  • שלב רביעי – הגשת בקשה למכסה והתנהלות מול חברת החשמל.
  • שלב חמישי – תכנון הקונסטרוקטור וקבלת היתרים: במסגרת שלב זה, דואגת קבוצת גינת אנרגיה להשגת טופס 4, היתר לבניית חממה והיתר לבניית מערכת פוטו וולטאית עבור הלקוח. כמו כן, הקבוצה מוודאת כי יינתן אישור על הקונסטורקציה על ידי מהנדס בטיחות. לפי דגשי משרד החקלאות, שטח המתקן לא יעלה על חמישה עשר אחוזים משטח החממה והפאנלים יוצבו אך על המרזבים.
  • שלב שישי – ביצוע בפועל של תוכניות חיזוקי החממה.
  • שלב שביעי – התקנת המערכת הסולארית.
  • שלב שמיני – חיבור המערכת לחברת החשמל.

מפעלינו בטורקיה

הקבוצה מאמינה ולוקחת חלק משמעותי בשמירה על איכות הסביבה, שמה דגש על סביבה ירוקה וטבעית בין עם זה בפרויקטים בענף הנדל"ן אותם היא מובילה, תוך הקפדה על שימוש מיטבי בבנייה ירוקה ובין פעילותה ביוזמות רבות הן בתחום הטכנולוגיה והן באיכות הסביבה ובשילוב ביניהם .

 

 לשם כך הוקמה הזרוע "גינת טכנולוגיות" אשר פועלת בחריצות אחר פיתוח ומימוש של פרויקט מסוג אנרגיה ירוקה שנקרא Biomass Gasification ובעברית "ביו מאסה" שמטרתו היא ליצור חשמל ירוק המופק מפוסלת חקלאית. הקבוצה משתפת פעולה עם יזמים נוספים מתחום האנרגיה ובימים אלו נמצאת בשלבי קבלת רישיון לייצור חשמל במדינת ישראל ע"פ חוק.

הפרויקט יוקם ע"פ אשכולות ברחבי הארץ ויפחית את השימוש בדרך שבה מייצרים חשמל כיום. קבוצת גינת לקחת על עצמה את הקמתו של מפעל מסוג  Biomass Gasification  הראשון מסוגו בארץ והצטרפה להקמה של מפעלים נוספים בחו"ל.

כיום הקבוצה מחזיקה ברישיון ייצור חשמל בטורקיה ובקרקע המתאימה להקמת המתקן. עבודות הבנייה מתקיימות בימים אלו.

 

קרדיט צילום: חברת תכלית התקנות בע"מ וחברת סולאר טרקר.

גינת טכנולוגיות

הקבוצה מאמינה ולוקחת חלק משמעותי בשמירה על איכות הסביבה, שמה דגש על סביבה ירוקה וטבעית בין עם זה בפרויקטים בענף הנדל"ן אותם היא מובילה, תוך הקפדה על שימוש מיטבי בבנייה ירוקה ובין פעילותה ביוזמות רבות הן בתחום הטכנולוגיה והן באיכות הסביבה ובשילוב ביניהם .

 

 לשם כך הוקמה הזרוע "גינת טכנולוגיות" אשר פועלת בחריצות אחר פיתוח ומימוש של פרויקט מסוג אנרגיה ירוקה שנקרא Biomass Gasification ובעברית "ביו מאסה" שמטרתו היא ליצור חשמל ירוק המופק מפוסלת חקלאית. הקבוצה משתפת פעולה עם יזמים נוספים מתחום האנרגיה ובימים אלו נמצאת בשלבי קבלת רישיון לייצור חשמל במדינת ישראל ע"פ חוק.

הפרויקט יוקם ע"פ אשכולות ברחבי הארץ ויפחית את השימוש בדרך שבה מייצרים חשמל כיום. קבוצת גינת לקחת על עצמה את הקמתו של מפעל מסוג  Biomass Gasification  הראשון מסוגו בארץ והצטרפה להקמה של מפעלים נוספים בחו"ל.

כיום הקבוצה מחזיקה ברישיון ייצור חשמל בטורקיה ובקרקע המתאימה להקמת המתקן. עבודות הבנייה מתקיימות בימים אלו.